Actualitat

NotÝcies de l'ICIP

Iraq: ResistŔncies

Sota el títol Irak: resistències l'ICIP presenta una sèrie de 15 cròniques sobre l'Iraq actual, compostes per textos i clips documentals del periodista Alberto Arce, col·laborador de l'Institut. Les peces es van publicant diàriament entre el 15 de febrer, data en què es commemoren les manifestacions mundials de 2003 contra la invasió de l'Iraq (el 15 de febrer de 2003 es va produir la major mobilització mundial antiguerra de la història), i les eleccions legislatives iraquianes del 7 de març.

Alberto Arce, politòleg i periodista freelance, va recórrer Basora, Rumeitha, Najaf i Bagdad el mes de desembre i gener passats i exposa les resistències de sindicalistes, estudiants i professors en les seves cròniques, la majoria acompanyades d'un clip de vídeo subtitulat en català, castellà i anglès.

Alberto Arce és col·laborador de l'ICIP, així com de mitjans escrits i audiovisuals. Ha dirigit Nablus, la ciudad fantasma, premi TV3 Millors Realitzadors Docupolis, 2005; Mesalla, pacifistas en Irak, per a El Documental de TV3, 2007; Borrados del mapa, per a Documentos TV de TVE, 2009; Barcelona-Gaza peace park per a la coordinadora d'organitzacions "Amb Palestina Al Cor", i To shoot an Elephant, premi a la millor direcció del Festival de Florència 2009. D'altra banda, per la seva sèrie de cròniques per a El Mundo des de Gaza va guanyar el Premi de Periodisme Anna Lindh 2009.

Per a poder seguir-les diàriament fins el proper 7 de març, visiteu la pàgina web de l'ICIP.