Actualitat

NotÝcies de l'ICIP

Dia Internacional de la Pau a l'ICIP

El 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, és una cita pública anual de l'ICIP per tal d'avaluar les realitzacions i assumir compromisos d'actuació en el moment de reprendre les activitats després de l'estiu. Amb aquest motiu l'ICIP farà una Declaració Institucional que inclourà una valoració general de la situació de la pau al món, un balanç de la feina feta per l'ICIP durant el curs 2009-10 i un compromís de treball per al curs 2010-11.

A més de la declaració institucional es presentaran diversos materials publicats i els primers llibres de les col·leccions de l'ICIP, Clàssics de la Pau i de la Noviolència i Eines de Pau, Seguretat i Justícia.

Entre els dies 20 i 26 de setembre hi haurà una exposició davant la seu de l'ICIP amb fotografies de Dani Lagartofernández. L'exposició ens presenta tretze paraules, tretze trajectòries de tretze dones compromeses en la construcció de la Pau al Pròxim Orient. Aquesta exposició pretén també donar a conèixer la resolució 1325 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides que destaca el paper de les dones com agents de pau i urgeix a assegurar la presència de dones als espais de presa de decisions i dins els mecanismes per a la prevenció, gestió i resolució de conflictes.