Actualitat

NotÝcies del mˇn

Mort de Raimon Pannikar

Raimon Panikkar ens va deixar el propassat dia 26 d'agost, a Tavertet. Era una notícia, malauradament, esperada des de feia mesos, atès que ell mateix a principis d'any havia comunicat en una carta molt reproduïda que ja no tindria activitat pública. El reconeixement, tot i les dates, ha estat enorme. Hom ha glosat, amb raó, la coherència entre el seu pensar i el fer, la lluita per la interculturalitat i el diàleg, el pont cultural i teològic que la seva obra enciclopèdica –en curs de publicació en català- significa entre Orient i Occident. S'ha repetit, també, amb escreix però de forma merescuda, que ens ha deixat el pensador català més conegut al món, juntament amb Ramon Llull, amb qui ha compartit l'interès i la praxi intercultural. Feliçment, ens queda la seva obra, teòrica, i l'exemple de la seva vida, inclòs el camí endegat amb la Fundació Vivàrium.

De ben segur, el llegat –immens- de Raimon Panikkar ens ajudarà durant molt de temps a trobar el camí per tornar als seus mots en el pròleg ja citat, "contribuir a solucionar el problema de la pau. Un problema que, pel fet de sobrepassar-nos, no ens hauria de fer por. Ans al contrari".

En el bloc de l'ICIP, sota el títol Raimon Panikkar: la lluita per la pau i l'ICIP podreu llegir una entrada sobre la figura de Panikkar, la seva relació amb l'ICIP i el seu pensament sobre la pau. Vegeu el text complet a: http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/ICIP/?p=258#more-258.