Actualitat

NotÝcies de l'ICIP

Seminari a Costa d'Ivori sobre consolidaciˇ de la pau al paÝs africÓ

Durant tres dies –del 27 al 29 de setembre- experts d'organitzacions internacionals com el PNUD, la UNESCO o el Banc Mundial, investigadors universitaris i autoritats locals analitzaran les perspectives de consolidació de la pau a Costa d'Ivori en un seminari organitzat per l'ICIP a la capital del país, Abidjan. El president de l'ICIP, Rafael Grasa, inaugurarà i clourà el seminari, i participarà en diverses sessions.

Després d'independitzar-se de França, Costa d'Ivori es va convertir en model d'estabilitat a l'Àfrica Occidental durant més de tres dècades. Al 1999, però, un cop d'estat va propiciar l'esclat d'una guerra civil que va provocar milers de víctimes i va dividir el país entre el nord, controlat pels rebels i de majoria musulmana, i el sud, en mans del govern. Al 2003 va començar l'actual procés de pau sota els auspicis de l'ONU.

Durant el seminari s'analitzaran qüestions com el paper de les eleccions en els processos de consolidació de la pau, els drets de propietat i les relacions intercomunitàries com a arrels del conflicte o el desplegament de les institucions de l'Estat i la lluita contra la corrupció.

L'ICIP ja va participar al 2009 en una missió d'identificació a Costa d'Ivori vinculada a celebració pendent d'eleccions presidencials.